اولا الكرشة
بعد ان تغسل جيد تقطع الى قطع حسب الرغبة يعنى لو بئك كبير قطعها كبير ولو بئك صغير قطعها وبعدين ضعها فى حلة (اناء) فيها ميه وتكون على النار وبعد كده نجيب بصلطين متوسطين الحجم ونقطعهم وبد كدة نضع الملح والفلفل شوية حب الهان وتكون على النار حتى تنضج
طريقة تانية للكرشة وهى كرشة بالصلصة والحمص
بعد ان تنضج الكرشة نصفيها من الشربة ونضعها على الصلصة والحمص
طرقة عمل الصلصة والحمص
نضع الحلة على النار وبيها زيت ونبشر 1بصلة كبيرة وبعدين مقدار 1كيلو طماطم عصير وحمص طبيخ ويكون مسلوق
وبعد كدة نضع عليهم الكرشة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثانيا الفشة (الرئة)
الفشة هى نقس طريقة الكرشة الاولى بالضبط
ثالثا واخير الممبااااااااااار الجبااااااااااااااار
1 كيلو ممبار
1 كيلو ارز
3/4 كيلو بصل ويكون مقطع صغير
1 كيلو طماطم مقطعة صغير
شبط وبقدونس وكسبرة خضراء
1 كوب زيت
ملح وفلفل وكمون وحب الهان وشطة حسب الرغبة ونعناع ناشف وحوالى 50 جرام قرنفل
الطريقة
يغسل الارز جيدا وبعد كده نضع عليه البصل واطماطم والشبط والبقدونس والكسبرة
والزيت وباقى التوابل وكله طبعا لازم يكون مش ناضج (مش متسوى على النار)
وبعد كدة نحشى الممبار بهذه الخلطة باليد او باستخدام القمع ويجب مراعاة ان مش لازم نملاء الممبار بالخلطة
وبعد الحشو يوضع فى اناء به ماء على النار حتى ينضج
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]